Bordo Bereli Nasıl Olunur?

Bordo Bereliler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en seçkin birliğidir. En kritik ve en tehlikeli operasyonları başarılı bir şekilde sonuçlandırıyorlar. Üstelik bu operasyonlarda minimum kayıp veriyorlar. Bu sebeple terörle mücadelede en kritik birliklerin başında onlar geliyor. 

Onlar için herhangi bir sınır yok; hem yurt içinde hem de yurt dışında operasyonlarını başarılı bir şekilde icra ediyorlar. Peki, bu seçkin birliğin birer üyesi olabilmek için neler gereklidir? 



BORDO BERELİ OLMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Asıl ismi Özel Kuvvetlet Komutanlığı olan Bordo Bereliler'e katılabilmek için temel şart, halihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Subay, Astsubay ya da Uzman Erbaş olarak görev yapıyor olmaktır. Bunun dışında belirli sağlık şartlarına da sahip olmak gerekir. 


Bu şartları taşıyan adaylar, TSK tarafından verilecek ilana başvuruda bulunarak hayalleri yolunda ilk adımı atmış olacaklar. 

BORDO BERELİLER'İN EĞİTİMLERİ

Başvurularını tamamlayan adaylar, Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından açılan altı aylık bir kursa katılırlar. Bu zorlu süreci başarılı bir şekilde geçen adaylar, Bordo Bereliler'e katılmaya hak kazanırlar. Başarısız olan adaylar ise elenirler.  

6 aylık kursu geçen adaylar, bu sefer zorlu bir eğitim sürecinden geçerler. Bu eğitim süreci yaklaşık 3,5 yıl sürmekte ve toplam 47 ders verilmektedir. Bu derslerden bazıları şunlardır: yüzme, paraşüt, atış, hayatı idame ettirme, sorgulama, yabancı dil, sızma, cerrahi müdahale. Öte yandan güven atışı eğitimi de yapılmaktadır. Bu eğitimi yapan dünyada tek özel birlik olarak gösterilmektedirler.


Bordo Bereliler, doğrudan Genelkurmay Başkanı'na bağlıdırlar.
 

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na personel alımıyla ilgili duyuruları, yazılı basından ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin resmi internet sitesinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar

  1. peki ilkokul okumuş ama lise okumamış gönüllü kişilerde katılabilirlermi

    YanıtlaSil
  2. peki ilkokul okumuş ama lise okumamış gönüllü kişilerde katılabilirlermi

    YanıtlaSil
  3. Lise diploman olmadan astsubay veya subay olmazsın.

    YanıtlaSil
  4. Ben Yeni Liseyi Bitirmek Üzereyim . Nasıl Olurum Bordo Bereli Kısa Özetlerseniz

    YanıtlaSil
  5. Ben Yeni Liseyi Bitirmek Üzereyim Hedefimde Bordoberili Olmak Var Napmam Gerekiyor Kısaca Söylermisiniz

    YanıtlaSil
  6. Benim bildiğime göre bordo bereliler annesi babasi olmayan kisilerdir.Nedeni ise geride bekleyen bir ailenin veya kimsenin olmamasi.Daha da uzun ama bu kadarını net biliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Bordi bereli olmak icin anne baba olmamasi sartmi

    YanıtlaSil
  8. Anasi babasi olan bordo bereli akrabam var yani oyle bir sart yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bordo berelilerin kim olduğunu asla bilemezsin . Ortaya cıkıpta ben Bordo Bereliyim demezler . Aileleri dahil hic kimse bilemez

      Sil
  9. hayır sınıflandırmaları var bi sınıf kimliği bellidir onlar pasif kuvvetlerdir o anası babası olmayan kimliği gizli dediğimiz sınıf işte 12 kişi ile bilmem kaç yüz teröristi öldüren

    YanıtlaSil
  10. Bende bordo bereli olmak istiyorum ama kolumda jilet izleri var olabilr miyim

    YanıtlaSil
  11. Bende bordo bereli olmak istiyorum ama kolumda jilet izleri var bu benim bordo bereli olmami engeller mi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı