Ali Babacan Kimdir?

Ali Babacan

Ali Babacan, 4 Nisan 1967 tarihinde Ankara'da doğdu. Babası Hilmi Babacan, annesi ise Güner Babacan'dır. Öğrenim hayatına Ankara Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda başladı. Daha sonra TED Ankara Koleji'ne girdi ve buradan birincilikle mezun oldu. Yükseköğrenimini ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde yaptı. Babacan, 1989 yılında bölüm birincisi olarak mezun olmuştu.

ABD'de bulunan Northwestern Üniversitesi Kellog School of Management'de İşletme Dalında yüksek lisans yaptı. Mezun olduktan sonra iki yıl ABD'de özel bir şirkette çalıştı. 

1994 yılında Türkiye'ye gelerek Ankara'da ticaretle uğraştı. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kuruluşunda yer aldı. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Ankara milletvekili seçildi ve kurulan 58. Hükümette Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı oldu. 14 Mart 2003'te kurulan 59. Hükümette de Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüttü.

22 Temmuz 2007 erken genel seçimlerinden sonra kurulan 60. Hükümette ise Dışişleri Bakanı ve Avrupa Birliği ile müzakerelerde Başmüzakereci olarak görev yaptı. 1 Mayıs 2009'da yapılan kabine revizyonuyla Başbakan Yardımcılığına getirildi. 

12 Haziran 2011 genel seçimlerinden sonra kurulan 61. Hükümette de Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı