Araplar Osmanlı'ya İhanet Etti mi?

Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, Mehtap TV ekranlarında yayınlanan 'Tarih Aynası' programında, "Araplar bizi arkadan vurdu mu?" sorusunu cevaplandırdı. İşte Armağan'ın açıklamaları:

"Bize, 'Araplar bizi arkadan vurdular' diye söylettiler; Araplara da, 'Türkler bizi sömürdü' diye söylettiler. İkisinin de tek bir ağızdan çıktığını şuradan anlayabiliriz. Bizde nasıl Arap dünyasına yönelik bir soğukluk meydana getirilmişse, aynı şekilde onlarda da Türklere karşı bir antipati meydana getirmek için birtakım tohumlar atılmış. Nereye atılmış? Ders kitaplarına. 

"Açıp baktığımız zaman Arap ülkelerinin ders kitaplarına hepsinin birbirinin kopyası olduğunu görürsünüz. Sanki aynı el bütün ülkelerde Osmanlı tarihini, Selçuklu tarihini yazmış. İngilizler, Mısır'da, İngiltere'nin bir kurtarıcı olarak gelip Mısırlıları Osmanlı'nın zulmünden kurtardıkları tezini savunan tarih kitapları yazdırmışlardır. Mısır'dan Suriye'ye, Suriye'den Irak'a, oradan Lübnan, Arabistan ve Yemen'e kadar bu mantalite emperyalistler tarafından yerleştirildi. 

"Yani emperyalist emeller, bir daha bu bölgede Osmanlı Devleti gibi bir birlik meydana gelmesin diye nifak tohumu ektiler ve dinen kardeş olan halkları birbirine düşman hale getirdiler."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı