BÜLENT ARINÇ KİMDİR?


Bülent Arınç, 25 Mayıs 1948 tarihinde Bursa'da doğdu. Babası İbrahim Arınç, annesi ise Ayşe Sevdiye Arınç'tır. İlkokulu ve ortaokulu Bursa'da okuyan Arınç, lise öğrenimini babasının işi sebebiyle Manisa Lisesi'nde tamamladı. Ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kaydoldu ve 1970 yılında bu okuldan mezun oldu. 

Üniversiteden mezun olduktan sonra bir süre serbest avukatlık yaptı. 1995 yılında yapılan seçimlerde Refah Partisi'nden aday oldu ve Manisa Milletvekili olarak meclise girdi. TBMM'de Adalet Komisyonu ile Türkiye-AB Karma Komisyonu'nda görev yaptı.  

Refah Partisi'nin kapatılması üzerine Fazilet Partisi'ne geçen Arınç, 18 Nisan 1999'daki genel seçimlerde bir kez daha Manisa Milletvekili seçildi. Fazilet Partisi Grup Başkan Vekilliği görevini yürütttü. 2000 yılında yapılan Fazilet Partisi kongresinde Recai Kutan'a karşı "Yenilikçi Kanat"ta yer alarak Abdullah Gül'ü destekledi.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) kurucuları arasında yer aldı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde bir kez daha Manisa Milletvekili olarak meclise girdi. 19 Kasım 2002 tarihinde ise TBMM Başkanlığı'na seçildi. 2011 seçimlerinin ardından kurulan 61. Hükümet'te Başbakan Yardımcılığı'na ve Hükümet Sözcülüğü'ne getirildi. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı