Cüneyt Özdemir Kimdir? Cüneyt Özdemir Biyografi


Cüneyt Özdemir, 8 Şubat 1970 tarihinde Ankara'da doğdu. Babası Astsubay olan Özdemir, ilkokulu ve ortaokulu Yükseliş Koleji'nde okudu. Lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi'nde yaptı. Yükseköğrenimini ise Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı.

Gazeteciliğe, üniversite eğitimini sürdürürken başladı. Çeşitli ajanslarda kameraman asistanlığı ve fixer'lık yaptı. 1992 yılında ise '32. Gün' adlı programda muhabir asistanı olarak çalışmaya başladı.

1993 yılında British Council bursu ile Londra'da 6 aylık multimedya eğitimi aldı. Londra'dan döndükten sonra '32. Gün'ün önce genel yayın yönetmen yardımcısı, ardından da genel yayın yönetmeni oldu.

Kısa bir süre ATV'de çalışan Özdemir, burada ATV Ana Haberleri'nden sonra yayınlanan 'Cüneyt'in Büyüteci' programını hazırladı. 'Siyaset Meydanı' programının genel yayın yönetmenliğini yaptı. Daha sonra tekrardan '32. Gün'e döndü.  

1999'da CNN Türk'ün kuruluşunda yer aldı. 2000 yılından itibaren '5N 1K' adlı programı yapmaya başladı. 2003'te Soner Yalçın'la birlikte 'Project' adında bir yapım şirketi kurdu ve 'Sağır Oda' dizisinin yapımcılığını yaptı. 

2007 yılında Soner Yalçın'la birlikte Odatv internet haber sitesini kurdu. Fakat bir süre sonra ayrıldı ve Dipnot.tv'yi kurdu.

Zeynep İnanoğlu ile evlenen Özdemir'in, bu evlilikten Ali Mavi adında bir oğlu oldu. 

KİTAPLARI

Komutan'ın Şüpheli Ölümü, 'Eşref Bitlis Olayı'
Ruh Hali
Reytingsiz Sohbetler
Kız Kulesi Efsanesi
Düşsesi
Onlarlaydım Ama Onlardan Değildim
Flu
Cehennem Kafesi
Ah Benim Yarım Aklım
Önemli İşler Dairesi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı