Enver Aysever Kimdir? Enver Aysever Hayatı


Enver Aysever, 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Lise öğrenimini sürdürürken tiyatroya yöneldi. Henüz 21 yaşındayken "Tiyatro Çisenti" adlı tiyatro topluluğunu kurdu. Burada genel sanat yönetmenliği ve oyun yazarlığı yaptı. "Bebişler Karnavalı", "Kakolu Olsun", "Güneşi Güldüren Soytarı", "Beyaz Dişler Ülkesi", "Renkler Cumhuriyeti", "Yaşamak Güzel Arkadaşım" adlı çocuk oyunlarının hem yazarlığını hem de yönetmenliğini yaptı. Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olan Aysever, çeşitli üniversitelerde dersler verdi. 

Yazdığı ilk öykü kitabı "Geç Kalmış Romantik", ilk romanı ise "Bir An Bin Parça"dır. "Bir an Bin Parça" adlı kitabı ile 2007 Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandı.

Yazgıcılar, Varlık ve Gösteri dergilerinde çalıştı. Finansal Forum, Cumhuriyet, Akşam ve Birgün gazetelerinde yazılar yazdı. 

TV8'de yayınlanan "Lacivert" ve NTV Radyo'da yayınlanan "Kurşun Kalem" adlı programları hazırlayıp sundu. 2007 yılında Skytürk ekranlarında yayınlanan "Aykırı Sorular"ı sunmaya başladı. Aynı kanalda "Ayrıntılar", "Siyasal Analiz", "Sokağın Sesi", "Zamana Karşı" ve "Üç Soru İki Yorum" programlarını hazırlayıp sundu. Daha sonra Kanaltürk'te "Gündem Demokrasi", "Pazar Politika" ve "Ters Cephe" programlarında yorumculuk yaptı. 

Son olarak CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan "Aykırı Sorular" adlı programı sunmaktadır. Aysever, kısa bir süre CHP Parti Meclisi'nde görev yapmıştır.

ENVER AYSEVER'İN KİTAPLARI

Nasıl Yazar Olunur?
Edebiyat Ölmelidir!
Nisan'a Mektuplar
Yazgıcılar
Bir An Bin Parça
Cumhuriyet'in İlk/Son Yüzyılı
Ayrıntıdaki Şeytan
Renkler Cumhuriyeti
Geç Kalmış Romantik
Yaralısın Türkiye Toplum ve Siyaset Üstüne Aykırı Sorular
Nasıl Yazar Olunur Yazarların Gizli Sokaklarına Yolculuk

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı