Fatih Altaylı Kimdir? Fatih Altaylı Biyografisi


Fatih Altaylı, 1963 yılında Van'da doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Çavuşoğlu Koleji'nde okudu. Lise öğrenimini ise Galatasaray Lisesi'nde yaptı. Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi'ne kaydolan Altaylı, bir süre sonra bu okulu bıraktı ve Basın Yayın Yüksekokulu'na geçti. Fakat buradan da ayrıldı ve üniversite diploması alamadı. 

Gazeteciliğe, 1982 yılında Cumhuriyet gazetesinin spor servisinde başladı. Daha sonra Günaydın ve Güneş gazetelerinde çalıştı. Gelişim Yayınları'nda yazı işleri müdürü olarak görev yaptı.

1993 yılında Best FM'in kurucuları arasında yer alan Altaylı, 1995 yılında Kanal D'de 'Teke Tek' adlı programa başladı. Bu sırada Hürriyet gazetesinde köşe yazıları yazmaya başladı. Kısa bir süre Show TV'de çalışan Altaylı, tekrardan Doğan Medya Grubu'na döndü. Radyo D Genel Yayın Koordinatörü oldu. 

2001 yılında Galatasaray Spor Kulübü'nde asbaşkanlık yapmaya başladı. 2002 yılında ise Kanal D Ana Haber Genel Yayın Yönetmeni oldu. 2005 yılında Doğan Medya Grubu'ndan ayrıldı. Hürriyet gazetesindeki köşe yazılarına Sabah gazetesinde devam etti. Kanal D'de yayınlanan "Teke Tek" programına ise ATV'de devam etti. 

TMSF'nin Sabah gazetesine ve ATV'ye el koyması üzerine 2007 yılında istifa etti. İstifasının ardından kısa bir süre Kanal 1'in ana haber bültenini sundu. İnternet haber sitesi Gazeteport'ta yazılarını yazmaya devam etti. 

2009 yılından itibaren Habertürk gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapmaya başladı. Halen bu görevini sürdürmektedir. 

Hande Altaylı ile evlenen Fatih Altaylı'nın, bu evlilikten Zeynep adında bir kız çocuğu oldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı