Rasim Ozan Kütahyalı Kimdir? Biyografisi


Rasim Ozan Kütahyalı, 1981 yılında İzmir'de doğdu. Amcası Önder Kütahyalı, uzun yıllar Cumhuriyet gazetesinde müzik yazarlığı yapmıştır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne kaydoldu, fakat ikinci sınıfta bıraktı. Kütahyalı, üniversiteyi, "fikir ve sanatla uğraşmak için" bıraktığını söyledi.

Genç yaşında sinemaya yönelen Kütahyalı, 2002 yılında Sinan Çetin'le tanıştı. Bu tanışmanın ardından Sinan Çetin'in yapım şirketi Plato Film'de çalışmaya başladı. Burada metin yazarlığı yaptı.

2007 yılında Taraf'ın yorum sayfasına yazılar göndermeye başladı. Yazıları bir süre sonra oldukça ses getirdi ve Taraf'tan köşe yazarlığı teklifi aldı. Bu teklifi kabul eden Kütahyalı, 10 Ağustos 2008'ten itibaren Taraf gazetesinde yazmaya başladı.

2009 yılında Mahmut Övür ile birlikte Kanal T'de yayınlanan 'Politik Performans' adlı programda yorumculuk yaptı. Ayrıca Kanal T Ana Haberleri'nde de yorumcu olarak görev yaptı. Bir süre sonra buradan ayrıldı ve CNN Türk'te Reha Muhtar'ın sunduğu 'Çok Farklı' programında danışman olarak çalıştı.

2009 yılında Beyaz TV'de yayınlanan 'Ters Cephe' programında yorumculuk yapmaya başladı. 2010'dan itibaren de yine aynı kanalda yayınlanan 'Dinamit' adlı programda yorumculuk yapmaya başladı.

2011 yılında Taraf gazetesinden ayrıldı. Haziran 2011'de Takvim gazetesine geçti. Aynı zamanda Sabah Pazar ekinde de yazdı. 2013 yılında ise Sabah gazetesinde yazmaya başladı. Halen Sabah gazetesindeki köşe yazılarına devam etmektedir.

2010 yılında Nagehan Alçı ile evlenen Kütahyalı'nın, bu evlilikten Ayşe Ela ve Betül Yasemin adlarında ikiz çocukları oldu.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı