Yiğit Bulut Kimdir? Hayatı - Biyografisi

Yiğit Bulut, 1972 yılında Edirne'de doğdu. Babası, Adalet Partisi (AP) 16. Dönem Edirne Milletvekili Mustafa Bulut'tur. Galatasaray Lisesi mezunu olan Bulut, yükseköğrenimini Bilkent Üniversitesi Bankacılık ve Finans bölümünde yaptı. Yüksek lisansını ise Fransa'da Sorbonne Üniversitesi'nde yaptı.

Üniversite eğitiminin ardından çeşitli kanallarda (Kanal 6, Kanal E, CNN Türk) yorumculuk yaptı. CNN Türk'te yayınlanan "Finansal Analiz" ve "Parametre" programlarının sunuculuğunu yaptı. Radikal gazetesi ile başladığı köşe yazarlığını Vatan gazetesinde ve Referans gazetesinde sürdürdü.

2009 yılında Habertürk gazetesine transfer olan Bulut, 2010 yılında Habertürk TV Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildi. 3 Ocak 2012 tarihinde ise Ciner Medya Grubu tarafından işine son verildi. Daha sonra 1 Haziran 2012 tarihi itibariyle 24 TV'nin Genel Yayın Yönetmeni oldu. Aynı zamanda Star gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başladı.

Bulut, 9 Temmuz 2013 tarihinde Başbakanlık Başdanışmanlığı görevine atandı.

Eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek'in kızı, Kanal D'nin spikerlerinden Şule Zeybek ile evli olan Bulut, 2010 yılında boşandı. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı