Yılmaz Özdil Kimdir? Yılmaz Özdil'in Hayatı



Yılmaz Özdil, 1965 yılında İzmir'in Konak İlçesine bağlı Kahramanlar semtinde doğdu. Babası Veli Özdil, annesi ise Nadide Özdil'dir. Öğrenim hayatına Necatibey İlkokulu'nda başladı. Lise öğrenimini İzmir Atatürk Lisesi'nde yaptı. Yükseköğrenimini ise Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik bölümünde tamamladı. 1989 yılında Hülya Özdil ile evlendi ve bu evlilikten Pelin adında bir kız çocuğu oldu.

Gazetecilik hayatına Yeni Asır gazetesinde başlayan Özdil, burada muhabirlik yaptı. 1994 yılında Milliyet gazetesinin Yazı İşleri Müdürlüğü'nü, bir yıl sonra da Sabah gazetesinin Yazı İşleri Müdürlüğü'nü yaptı. Kısa bir dönem Star gazetesinde çalıştıktan sonra tekrar Sabah gazetesine döndü. Aynı gruba bağlı ATV'de ana haber bülteninin genel yayın yönetmenliğini yaptı. 

Sabah gazetesi ve ATV, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilince, seçimlerden bir gün önce 21 Temmuz 2007'de görevinden istifa etti. Daha sonra Hürriyet gazetesinde çalışmaya başladı. 2008 yılında Star Ana Haber Bülteninin genel yayın yönetmenliğini yapmaya başladı. Bu görevini 2011 yılına kadar sürdürdü. 

Özdil, halen Hürriyet gazetesinde ve Fanatik gazetesinde köşe yazılarına devam etmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı